معاون اشتغال بهزیستی خراسان رضوی، گفت: در روش پشتیبانی شغلی که چندین سال است در 4 مرکز پشتیبانی شغلی این استان متمرکز در شهرستانهای مشهد و نیشابور اجرا می شود، فارغ از روشهای رایج به جای معرفی نیروی کار برای موقعیتهای شغلی، برای نیروی کار با در نظر گرفتن توانمندی ها، علائق و ... به دنبال کار مناسب بوده و در این میان نقش مربیان شغلی به عنوان وزنه متعادل کننده بین کارجو و کارفرما بسیار حیاتی و پررنگ است .
غلامرضا خالدی درخصوص این کارگاه آموزشی، گفت: مدرسین این کارگاهها از حوزه توانبخشی و اشتغال بودند و هرکدام به ارائه آموزشهای کاربردی در حیطه تخصصی خود پرداختند. آموزش مفاهیم مربوط به توانبخشی حرفهای، مهارتهای زندگی ، کسب و کار، مفاهیم مربوط به روش سه گام در فرآیند پشتیبانی شغلی خاص افراد دارای معلولیت به روش کارگاهی و عملیاتی و... بخشی از سرفصلهای ارائه شده در این دوره آموزشی بود.
وی ادامه داد: این روش در آسیا گسترش کمی داشته ولی در آمریکا، اروپا و حتی آفریقا بین گروههای مختلف اجرا شده است. این روش برای اولین بار توسط آقای گلدن در سال 1972 روی افراد کم توان ذهنی اجرا شد و تفکر براین بود که هر کسی می تواند کار کند . به همین دلیل تمرکز 4 مرکز پشتیبانی شغلی استان خراسان رضوی که مجوز فعالیت از بهزیستی دریافت کردهاند، بیشتر روی افراد سخت اشتغال است. در این روش هر مربی شغلی با 10 الی 12 کارجوی دارای معلولیت کار میکند و سه گام را پشت سر می گذارد که شامل ارزیابی ،کارآموزی و نهایتا گام سوم تحقق اشتغال می شود. هدف این کارگاه آموزشی، آشنایی مربیان با مفاهیم مرتبط با این روش و نیز تمرین لازم جهت نحوه مواجهه معلولین جویای کار نزد کارفرما بوده است .
معاون اشتغال بهزیستی خراسان رضوی در انتها خاطرنشان کرد: به روز بودن دانستههای مربیان شغلی و نیز مجهز بودن آنها به مهارتهای مهمی چون خوب گوش کردن، خوب معرفی کردن ، چگونگی ایجادو حفظ انگیزه ، آشنایی با مشاغل مختلف و نحوه جستجوی مشاغل ، نحوه گفتگوی درست با کارفرما، نحوه درست ارزیابی با ابزار های مختلف و ... از مهمترین نکات آموزشی در این کارگاه دو روزه بود.
نظر شما